A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) bejelentette, hogy új látogatói rekord született a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyre 60 ezer diák látogatott el a múlt csütörtöktől szombatig. A rendezvényt a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK szervezte a Hungexpo Budapesti Vásárközpont „A” csarnokában.

A kiállításon a fiatalok közel 150 kiállító kínálatát, programjait és aktivitásait ismerhették meg. Budai Marcell, a HÖOK kommunikációs vezetője kiemelte, hogy „soha ennyi fiatal nem érezte még ennyire fontosnak, hogy személyesen tájékozódjon a jövőjét illető kérdésekben”. Ez a rendezvény különleges lehetőséget biztosított a diákok számára, hogy közelebbről megismerjék a magyar felsőoktatási intézményeket.

Az Educatio kiállítás a munkaerőpiaci kapcsolatokra is nagy hangsúlyt fektet. Budai Marcell hozzátette, hogy az esemény célja, hogy bemutassa a különböző egyetemek által kínált lehetőségeket és alapokat, amelyek a későbbi munkaerőpiaci sikerekhez szükségesek. A kiállításon jelen voltak a munkaadók és más munkaerőpiaci szereplők is.

Az Educatio jelentősége abban rejlik, hogy egyedülálló lehetőséget nyújt a középiskolás diákoknak és a továbbtanulni vágyóknak. A látogatók személyesen gyűjthettek információt a felsőoktatási intézmények hallgatóitól és oktatóitól a felvételiről, az egyes szakokról, a kollégiumi elhelyezésről, valamint az intézményi szolgáltatásokról és a szabadidős tevékenységekről.

By admin