A Semmelweis Egyetem bejelentette, hogy február 5-én kezdődik a szenior akadémiájuk új évada. Az ingyenes online előadássorozat széles körű tematikával várja az érdeklődőket, köztük olyan fontos egészségügyi témákat érintve, mint a csontritkulás, az agyi érkatasztrófák, a fogpótlás, és a mesterséges intelligencia alkalmazása az orvostudományban.

Az egyetem tájékoztatása szerint a tavaszi évadban összesen tizenkét online prezentációval szolgálnak az érdeklődőknek április 29-ig. A programot Bitter István, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika professor emeritusának „Az elmebántalmak gyógyíthatók (!?)” című előadása nyitja meg.

A szenior akadémia tízedik szemeszterének során az online előadások számos aktuális témát érintenek, többek között a gyermekkori pszichiátriai ellátásról, időskori sérülésekről, az idősügyről mint önálló diszciplínáról, pajzsmirigy problémákról, méhnyakrák megelőzéséről, és a sportkardiológia aktuális kérdéseiről is szó lesz.

Nagy Zoltán professzor emeritus, a kurzus szakmai vezetője minden évben kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a nyugdíjas korosztályt érintő leggyakoribb betegségek felismeréséről, kezelési lehetőségeiről és megelőzéséről tájékoztassák a résztvevőket. A prezentációkat az egyetem vezető professzorai és kutatói tartják, és az előadások után lehetőség nyílik kérdések feltevésére is.

A részvétel az eseményen ingyenes, de szükséges egy egyszeri online regisztráció a Semmelweis Egyetem honlapján. Ez a kezdeményezés kiváló lehetőséget biztosít az idősebb korosztálynak, hogy naprakész információkat szerezzenek az egészségügy aktuális kérdéseiről, valamint az orvostudomány legújabb eredményeiről. Az akadémia hozzájárul az egészségtudatosság növeléséhez és az életminőség javításához ebben a korosztályban.

By admin