Új fejezet a kulturális és oktatási együttműködésben

A Soproni Egyetem, a Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) stratégiai partnerségének megerősítése érdekében együttműködési megállapodást írtak alá. A három intézmény közötti együttműködés új lehetőségeket nyit a kulturális és oktatási területeken.

Közös képzések és kulturális események

A megállapodás keretében a résztvevő intézmények közös képzéseket, oktatócseréket, pályázatokat és kulturális rendezvényeket szerveznek. Az együttműködés célja, hogy a színházi és filmes képzés területén is erősítsék a gyakorlati tapasztalatszerzés lehetőségeit.

Új helyszínek az SZFE hallgatói számára

Az együttműködés lehetővé teszi az SZFE hallgatóinak, hogy a Soproni Egyetem kulturális tereiben, többek között a Ligneum Látogatóközpontban és az Erdészeti Múzeum impozáns udvarán mutassák be tudásukat. Ez a gyakorlati lehetőség hozzájárul a hallgatók szakmai fejlődéséhez.

Közös produkciók a Nemzeti Színházban

A megállapodás első nagyobb közös projektje 2024 márciusában valósul meg, amikor Molnár Ferenc két egyfelvonásos vígjátékát, az „Egy, kettő, három” és az „Ibolya” című darabokat mutatják be. A produkcióban Bordrogi Gyula és Schell Ádám is közreműködik, mellettük a Színház- és Filmművészeti Egyetem színinövendékei is szerepet kapnak.

By admin